Boekenweek 2024 ‘Bij ons in de familie’ bij Bibliotheken Mar en Fean

04-03-2024 JOURE – De 89ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt dit jaar plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart. Dit jaar is het thema ‘Bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan je familie en de verhalen komen los. Bibliotheken Mar en Fean sluit aan op de Boekenweek 2024 met een inspirerend aanbod vol familieverhalen.

Schrijvers Suzanna Jansen en Eus op bezoek
In Bibliotheek Joure komt op woensdag 13 maart Suzanna Jansen, auteur van Het Pauperparadijs, vertellen over haar nieuwste boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’.  Een familiegeschiedenis van vrouwen in een snel veranderende wereld.

In samenwerking met Stichting Cultureel Nut Workum organiseert Bibliotheek Workum een literaire avond op zaterdag 23 maart met Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus. De Nederlandse schrijver, columnist en presentator van bekende tv- programma’s zoals Sterren op het doek, De geknipte gast en Eus’ Boekenclub.

Onderzoek je familiegeschiedenis
Wie zijn jouw voorouders, waar kwamen ze vandaan, wat deden ze, waar woonden ze? En welk geloof hadden zij? In verschillende vestigingen worden cursussen Stamboomonderzoek gegeven. De cursus staat bol van handige tips om een eigen onderzoek naar je familiegeschiedenis te beginnen.

Boekenweekgeschenk
Boeken passend bij het thema ‘Bij ons in de familie’ zijn er volop. In de vestigingen en op de website bmf.nl biedt de bibliotheek inspiratie over de mooiste familieverhalen.

Tijdens de Boekenweek ontvangen kopers van een boek in de lokale boekwinkel het gratis boekenweekgeschenk. Deze 89ste editie een heel bijzondere; namelijk geschreven door niet één auteur, maar wel zes! Familie Chabot, de grootste schrijversfamilie van Nederland schreef het boek Gezinsverpakking, een vertelling over hun familiebestaan. De stemmen van de Chabotten contrasteren, smelten samen, bewonderen, verzuchten, zingen en blaffen. En vallen soms stil.

Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheken: bmf.nl/inspiratie/boekenweek