Leren computeren

13-02-2024 JOURE – Leer op een laagdrempelige manier omgaan met de computer en het internet. Van woensdag 14 februari tot en met woensdag 3 april, acht lessen van 13.30 tot 15.30 uur, Bibliotheek Joure. In meerdere onderdelen wordt op een laagdrempelige manier geleerd hoe de computer, het internet en sociale media werkt.

Leren Computeren bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel van de cursus ze willen doen. Het basis onderdeel start bij het begin. Men leert typen, e-mailen en men gaat het Internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen. Het onderdeel “het internet op” helpt de weg te vinden op internet. Men leert er te zoeken en hoe men websites kan bekijken. Hoe wordt een email geschreven en hoe “download” je bestanden?

Alles wordt direct geoefend op een speciale website. Bij “samen op ’t web” wordt geoefend met sociale media. Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Ook is er een onderdeel over veilig internetten Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen. Aanmelden kan via deze link