Vrijwilligers Digi-Taalhuis in Joure

27-08-2023 JOURE – De Bibliotheek in Joure is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen in het Digi-Taalhuis willen helpen beter te leren lezen, schrijven of met de computer omgaan.

In de Bibliotheek kun je terecht voor verschillende gratis cursussen en workshops in taal. De lessen worden aangepast aan de wensen van de cursist. De één wil graag zijn leestempo en woordenschat verhogen of wegwijs worden in spelling en grammatica. Andere cursisten willen leren om goede e-mails te schrijven en formulieren in te vullen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze mensen te begeleiden.

Van de vrijwilligers wordt gevraagd:

  • dat zij mensen graag iets willen leren
  • geduld hebben
  • affiniteit hebben met de Nederlandse taal
  • digitaal vaardig zijn
  • sociaal zijn en affiniteit hebben met de doelgroep

Je wordt begeleid door een docent van het Friesland College en kunt natuurlijk ook op de hulp van de andere vrijwilligers rekenen. Digi-Taalhuis wordt gehouden in de bibliotheek van Joure op dinsdag van 14.00 – 16.00 uur. Lijkt dit je leuk en ben je geïnteresseerd in deze vacature, meld je dan aan via deze link of neem contact op met de medewerkers van VIP!