RVO.nl wijst circa 10% van de aanmeldingen voor Lbv-plus af

30-05-2024 JOURE – Op dit moment heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) 710 beslissingen over de aanmeldingen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties Lbv-plus verstuurd. Er zijn 633 aanvragen toegekend en 77 aanvragen afgewezen. Van de bedrijven waarvan de aanvraag werd toegekend heeft RVO.nl inmiddels 158 overeenkomsten teruggekregen.

Op woensdag 29 mei had de RVO.nl in totaal van 1417 veehouders een aanvraag ontvangen voor de beëindigingsregelingen Lbv en Lbv-plus. Het gaat om 447 aanvragen binnen de Lbv, 826 binnen de Lbv-plus en 144 aanvragen waar veehouders aangeven in principe voor beide regelingen belangstelling te hebben. 

Van de 1417 aanvragen zijn er 548 afkomstig uit de varkenshouderij, 220 uit de pluimveehouderij, 383 uit de melkveehouderij, 178 aanvragen komen van vleeskalverhouders en 88 aanvragen werden gedaan door ondernemers die op het bedrijf meerdere diersoorten houden. De meeste aanvragen komen uit de gemeenten Venray, Ede, Barneveld, Land van Cuijk en Nederweert.