Badeendrace: help het museum verduurzamen

30-05-2024 JOURE – Heb jij het weleens gezien: zo’n vijver vol knalgele badeendjes, waarbij elk eendje is verkocht voor het goede doel en uiteindelijk één eendje als winnaar over de finish gaat? Ofwel: de Badeendrace! Het wereldwijde succes van de Badeendrace komt nu ook naar Joure. Zaterdag 1 juni 2024 om 13.30 uur laten we zoveel mogelijk verkochte eendjes te water in de gracht achter Museum Joure.

Hoe werkt het?
Om mee te doen aan de Badeendrace koop je één of meer loten van 5 euro per stuk. Het nummer op jouw lot komt overeen met het nummer op een eendje. Komt jouw eendje als eerste over de finish, dan heb je dus gewonnen.

Prijzen en het goede doel
Er zijn prachtige prijzen te winnen. Die worden beschikbaar gesteld door onze sponsoren, zodat de opbrengst van alle loten naar het goede doel kan gaan. Dat goede doel is de aanschaf en installatie van zonnepanelen op het dak van Museum Joure

Dé dag
Zaterdag 1 juni 2024 om 13.30 laten we zoveel mogelijk verkochte eendjes te water in de (Overspitting) gracht achter het museum (zie het kaartje op deze pagina) Half twee precies kiezen dan duizenden genummerde gele eendjes het ruime sop. Elk plastic eendje heeft een eigen nummer.

Naar de finish gespoten
De brandweer van Joure spuit de eendjes naar de finish. De genummerde eendjes worden in volgorde van binnenkomst “‘geoogst’.

Mooie prijzen
Voor de eendjes die als eerste over de finishlijn komen zijn mooie prijzen te winnen. De winnaars krijgen telefonisch of per e-mail bericht over hun gewonnen prijs. Koop hier jouw eend(jes) >