Pieter Stoer – Worm vindt goudschat!

23-05-2024 JOURE – Ga samen met Pieter Stoer, de schrijver van ‘Kasper en Lumbricus’, op reis door de grond. Kasper zit op de basisschool in Ekelum. Op een dag ontmoet hij de worm Lumbricus, die hem meeneemt onder de grond. Daar ontdekken ze bijzondere archeologische schatten. Schatten die veel vertellen over het verleden van Fryslân.

Heb jij wel eens wat in de grond gevonden? Weet je wat het was? Heb je een metaaldetector gebruikt? Wat heb je met je vondst gedaan? Je mag het allemaal vertellen en je mag van alles vragen. Neem vooral ook je eigen vondsten uit de bodem mee.

Je maakt kennis met de worm Lumbricus en zijn vriendjes. Je kunt de wormen voelen en aanraken, je kunt ze door je vingers laten glijden. Lumbricus vindt het leuk om zijn wormen weetjes te delen. Wormen zijn super belangrijk voor de bodem; ze maken de grond los en vruchtbaar. En ze hebben Kasper geholpen om een goudschat te vinden…

De activiteit wordt in verschillende vestigingen gehouden. Meld je kosteloos aan via deze link.