Scherpe temperatuurdaling

03-05-2024 JOURE – Na een paar warme dagen krijgen we vrijdag weer te maken met vrij koel lenteweer. De temperatuur stijgt slecht naar 12 tot 15 graden, terwijl 13 tot 18 graden gebruikelijk is voor begin mei. Een groot gedeelte van de dag verloopt bewolkt en op veel plekken regent het enige tijd. Alleen in het noord(oost)en blijft het zo goed als droog. In de loop van de middag trekt de regen via het westen de Noordzee op en vanuit het zuidoosten trekken brede opklaringen over het land. Op veel plekken kan voor zonsondergang dan nog even worden genoten van het zonnetje. De zuidwestenwind is matig tot aan de kust vrij krachtig, 3-5 Bft.

In de nacht naar zaterdag is het droog met brede opklaringen. Bij weinig wind koelt het uiteindelijk af naar 4 tot 8 graden.

Morgen vaak droog
Op de eerste dag van het weekend is het prima buitenweer. De dag begint overal droog met veel ruimte voor de zon. Later op de dag komt meer bewolking voor en is een lokale bui niet uitgesloten. Met maxima die uitkomen tussen 15 en 18 graden is het weer een fractie warmer dan op vrijdag. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidoosten.

Zondag prima weer op Bevrijdingsdag
Zondag is het Bevrijdingsdag en zijn er verspreid over het land vele festivals die natuurlijk hopen op heerlijk festivalweer. Het lijkt echter helaas niet helemaal droog te blijven. Verspreid over het land kan het enige tijd regenen, maar een kletsnatte dag lijkt het niet te worden. Er zijn ook flink wat droge momenten waarbij de zon even door kan breken. Aan de temperatuur verandert weinig vergeleken met zaterdag. Het wordt een graad of 17.

Daarna rustig voorjaarsweer
De dagen daarna nemen de neerslagkansen weer af. Lokaal blijft een bui mogelijk, maar de droge momenten overheersen. De temperatuur ligt veelal tussen 15 en 20 graden en dat zijn vrij gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. Er staat weinig wind en als het zonnetje even doorbreekt is het al snel heerlijk weer om erop uit te trekken!