Kennismakingsochtend voor jongeren met een beperking

03-05-2024 LEMMER – Gymnastiekvereniging Pegasus in Lemmer nodigt kinderen en jongeren met een beperking, samen met hun ouder(s)/verzorger(s), uit voor een speciale kennismakingsochtend vol plezier en beweging op zaterdag 25 mei 2024 van 10:00 tot 12:00 uur. Deze bijeenkomst, mede mogelijk gemaakt door het Sport Inclusie Fonds van Provinsje Fryslân en Sport Fryslân, heeft tot doel de mogelijkheden voor inclusieve sport binnen de vereniging te verkennen en te versterken.

Sport toegankelijk maken voor iedereen
Met een missie om sport toegankelijk te maken voor iedereen, wil Gymnastiekvereniging Pegasus haar aanbod uitbreiden naar kinderen en jongeren met een beperking. Momenteel zijn er nog geen leden met een beperking, maar Pegasus wil de mogelijkheden graag verkennen.

Doel van de kennismakingsochtend
De kennismakingsochtend biedt een gelegenheid voor kinderen/jongeren met een beperking en hun ouder(s)/verzorger(s) om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van Pegasus en Sociaal Werk De Kear. Samen willen ze ontdekken waar de sportinteresse van deze jongeren ligt en deze interesses omzetten naar concrete sportmogelijkheden. De sporthal staat volledig ter beschikking, zodat er volop bewogen en verkend kan worden.

Wanneer en waar
De kennismakingsochtend is op 25 mei 2024 van 10:00 tot 12:00 uur in Sporthal De Hege Fonnen, Betelgeuze 2 in Lemmer.

Wat kun je verwachten?
Op deze ochtend zullen drie trainers en twee assistent trainers van Pegasus aanwezig zijn, samen met twee bestuursleden van de vereniging en twee buurtwerkers sport en cultuur van Sociaal Werk De Kear. Ze zullen beschikbaar zijn om in gesprek te gaan met kinderen/jongeren en ouder(s)/verzorger(s), en om te helpen bij het beoefenen van verschillende activiteiten zoals springen, balanceren, kruipen en klimmen. Een scala aan materialen zal beschikbaar zijn, waaronder banken, balken, trampolines, matten, ballen, een blotevoetenpad en meer.

Wat is er niet?
Hoewel er geen aangepaste apparatuur of tilliften beschikbaar zijn, zal het team van Pegasus en de Kear hun uiterste best doen om een fijne en veilige omgeving te creëren waar iedereen van kan genieten.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de QR-code of via de volgende link: https://forms.gle/YQHyXxSXSWr9geDx8

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen Lonneke Post, buurtwerker sport en cultuur van Sociaal Werk De Kear, via mail: l.post@sociaalwerkdekear.nl of telefonisch 06-51291195.