Wethouder lanceert nieuw merk Sportbedrijf DFM

30-03-2024 JOURE – Op vrijdagavond 29 maart heeft Barbara Gardeniers, wethouder sport van De Fryske Marren, onder toeziend oog van 200 sportclubbestuurders en leden het nieuwe merk FIIF gelanceerd. Het Sportbedrijf wil zich niet alleen onderscheiden als exploitant van accommodaties, maar ook als drijvende kracht achter het stimuleren van sport en beweging in de gemeente. Recent heeft de gemeente besloten dat het gemeentelijk Sportbedrijf structureel uitvoerder wordt van het gemeentelijk sport- en beweegbeleid. ‘’De activiteiten waaraan wij al uitvoering gaven en de nieuwe rol komen hierin samen, vanuit het nieuwe merk FIIF kunnen wij de verenigingen en inwoners nog beter van dienst zijn,’’ zegt Tjebbe van der Meer, Adjunct-directeur Sportbedrijf.

FIIF
Het woord FIIF staat voor vijf in de Friese taal en verwijst hiermee direct naar het vergezicht. Daarnaast is FIIF een afgeleide van vief wat volgens de Dikke van Dale levendig, opgewerkt en fit betekent. Onder de naam FIIF krijgen alle sport- en beeweegactiviteiten vorm, zoals de gymlessen in het onderwijs, sport in de wijken en dorpen, maar ook een sportloket voor verenigen om te ondersteunen waar dat nodig is.

Vijf extra gezonde levensjaren
Het percentage volwassenen dat de eigen gezondheid als goed ervaart, daalde in 2022 ten opzichte van 2020. Het lager aantal personen dat voldoet aan de beweegnorm is hier één van de oorzaken van. Met het nieuwe merk ‘FIIF’ heeft het Sportbedrijf de overtuigingen om vijf extra gezonde levensjaren voor iedere inwoner van de gemeente de Fryske Marren toe te voegen. De overtuiging om iedere inwoner vijf extra gezonde levensjaren te bieden is gekoppeld koppelen aan de naam en omgezet in een energiek merk dat de regio letterlijk en figuurlijk in beweging brengt.

Sportbedrijf De Fryske Marren
Vanaf 2019 is het Sportbedrijf actief in de gemeente De Fryske Marren als een zelfstandige maatschappelijke organisatie, waarbij gemeente De Fryske Marren de enige aandeelhouder is. Samen met vele partners uit diverse sectoren, zoals de zorg, onderwijs, welzijn, cultuur en recreatie werkt zij elke dag aan een vitale en gezonde gemeente. Een gemeente waar sport, bewegen en vitaliteit een belangrijke plek innemen, waarin sport en bewegen voor iedereen zichtbaar en bereikbaar is. Met deze inzet brengt zij de inwoners in beweging. Dit doet het Sportbedrijf in het bijzonder door de exploitatie en het beheer van Sportief Knooppunt Joure, beter bekend als Swimfun & Sportfun in Joure. Daarnaast zijn er vakdocenten en beweeg experts in dienst, welke in heel de gemeente actief zijn.