Lezing Suzanna Jansen over ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’

10-03-2024 JOURE – Schrijfster en verteller Suzanna Jansen werd bekend met haar boek Het pauperparadijs (2008), dat inmiddels ruim 300.000 keer verkocht is en ook een gelijknamige theatervoorstelling kreeg. In al haar boeken onderzoekt ze het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens, en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen – armoede, de positie van vrouwen, de noodzaak om kunst te maken tegen de keer in, of wat er gebeurt als er in je land een oorlog uitbreekt.

In haar nieuwste boek, De omwenteling of de eeuw van de vrouw, beschrijft ze de positie van vrouwen – en dus die van ons allemaal – sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen.

Suzanna houdt in bibliotheek Joure een lezing op woensdag 13 maart van 19.39 uur tot 21.30 uur over dit boek en er is ruime gelegenheid tot vragen stellen en gesprek. Ook kunnen in de pauze meegebrachte en ter plekke aangeschafte boeken gesigneerd worden. Als spreekster is Suzanna enthousiast en bevlogen en neemt ze haar luisteraars mee met een inspirerende stijl. Kaarten bestellen kan via deze link