Enkele buien, soms zon en frisse wind

23-02-2024 JOURE – Er trekken wolkenvelden en buien over het land. Tijdens droge perioden kan de zon even doorbreken. Het wordt 7 tot 9 graden, maar een vrij krachtige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel kouder. Morgen zijn er opnieuw wolkenvelden en ontstaan enkele buien. Zondag is het een tijd droog en volgt vooral in de avond regen. Het is dan 6 tot 9 graden.

Vanochtend buien en een frisse wind
Er trekken wolkenvelden en enkele buien over het land. Er zijn ook droge perioden en soms breekt de zon even door. Er staat een matige tot vrij krachtige wind en aan de kust is de wind krachtig tot hard. Het is opvallend kouder dan gisterochtend. De temperatuur ligt rond 5 graden, maar door de wind is het voor het gevoel eerder rond of iets boven het vriespunt. Gisteren was het in de ochtend 9 of 10 graden met wat zon en weinig wind. De wind neemt later in de ochtend in het binnenland nog iets toe en is dan op veel plaatsen vrij krachtig.

Vanmiddag aantal buien, weinig zon
Er zijn vrij veel wolkenvelden en verspreid over het land komen enkele buien voor. Tijdens een enkele bui kan het hagelen en ook een klap onweer is mogelijk. Tussendoor is het een tijd droog en soms breekt de zon even door. Het is wat winderig met een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind nog een tijd krachtig tot hard. Het wordt 7 tot 9 graden, maar in en tijdens een bui is het in combinatie met de wind wel wat kouder. Aan het eind van de middag neemt de wind wat in kracht af en wordt matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee.

Vanavond nog enkele buien
Aan het begin van de avond trekken nog een paar buien over het land. In het binnenland wordt het op steeds meer plaatsen droog en zo nu en dan klaart het even op. Komende nacht is het langere tijd droog met alleen aan de kust een kleine kans op een bui. Er zijn vrij veel wolkenvelden, lokale opklaringen en de temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind.

Morgen buien na droge start
In de ochtend zijn er vrij veel wolkenvelden, maar op de meeste plaatsen is het droog. Alleen heel lokaal valt wat regen. In de middag breekt af en toe de zon door en ontstaan enkele buien. Het wordt of 8 graden en op de Wadden blijft het bij een graad of 6. De wind is overwegend matig en alleen aan zee vrij krachtig.

Aan het eind van de middag en in de avond trekt vanuit het zuiden een gebied met veel bewolking en ook buien over het land. In de nacht naar zondag trekken de meeste buien weg en zijn er droge perioden. De temperatuur daalt naar zo’n 3 of 4 graden.

Zondag kans op regen stijgt
Ook zondagochtend blijft het een tijd droog. Er zijn wolkenvelden en lokaal kan de zon even doorbreken. In de middag zijn er veel stapelwolken en kan een bui ontstaan, maar vooral in het noorden en noordwesten blijft het droog. Er is ook steeds meer hoge bewolking en daardoor krijgen we de zon op de meeste plaatsen niet meer te zien. Het wordt 6 tot 9 graden en er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind. Later in de middag stijgt in het zuiden de kans op wat regen en in de avond zijn in het zuiden en midden van het land perioden met regen. In de nacht naar maandag neemt ook in het noorden de kans op regen toe.

Maandag grijs en regenachtig
Het is geheel bewolkt en daarbij kan het van tijd tot tijd regenen. Er staat een matige en in de kustprovincies af en toe vrij krachtige noordoostenwind. In de vroege ochtend is het 2 tot 5 graden en in het noordoosten is het nog een graadje kouder. In combinatie met de wind en regen is het geen aangenaam weer om de fiets te stappen. In de middag neemt de neerslag af en zijn er ook droge perioden. Het wordt 7 tot 9 graden.

Daarna tijdelijk droog met ook wat zon
De dagen daarna verlopen op veel plaatsen droog met vooral op dinsdag ook zon. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 9 graden. De wind is aanvankelijk noordoostelijk. Halverwege de week draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en daarna neemt de kans op een paar buien toe.