Voetbalshow Johan Derksen in Balk

22-02-2024 BALK – Johannes Gerrit (Johan) Derksen is een voormalig Nederlands profvoetballer, die na zijn actieve spelerscarrière in Nederland naam maakte als sportjournalist en voetbalanalist. Tussen 1977 en 2015 was hij in dienst van het weekblad Voetbal International, waar hij van 2000 tot en met 2013 de functie van hoofdredacteur bekleedde.

Daarnaast is hij sinds 1999 analist in diverse praatprogramma’s op televisie, zoals Sport aan tafel (RTL 5), Voetbal Inside (RTL 7), Veronica Inside (Veronica) en Vandaag Inside (SBS 6). In 2011 leverde zijn televisiewerk een nominatie op voor de Zilveren Televizier-Ster. Hij presenteert zijn eigen radioprogramma Muziek voor volwassenen op Radio Drenthe en Arrow Bluesbox Radio. Tussen 1995 en 1998 was hij manager van Cuby + Blizzards.

Derksen staat bekend om zijn scherpe mening en het schoppen tegen heilige huisjes. Dit leidde in zijn tijd dat hij columns schreef al tot boze reacties van bijvoorbeeld supporters. Zijn uitspraken op televisie hebben ook meerdere malen voor controverses gezorgd.

Nu gaat Johan Derksen in een voetbalshow om over zijn leven te vertellen en daarbij komt hij ook naar Balk. Samen met Eddy van der Ley komen in zalencentrum De Treemter in Balk voor een trwee uur durende theater show. Op zaterdag 18 mei is de aanvang 20.00 uur en de kaarten zijn verkrijgbaar bij Uw slager Obe & Marijke Veldman in Joure, De Treemter in Balk en bij Mous tweewielers in Balk.