Zaterdag 2 maart modeltreinbeurs in Joure

22-02-2024 JOURE – Gelukkig bloeit de modelspoorhobby weer wat op! Door de Coronacrisis bloeide de modelspoorhobby weer wat op en de belangstelling staat nog steeds op een iets hoger plan. Voor de beurs worden een paar honderd bezoekers verwacht. Het zou een leugen zijn om te zeggen dat modelspoor een goedkope hobby is en daarom is de belangstelling voor gebruikte treinen en toebehoren in deze tijden groot. Gebruikte spullen zijn, mits goed onderhouden, net zo goed als nieuw maar een heel stuk minder duur.

Er is weer volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken. De bezoeker kan hier terecht om uitbreiding te vinden voor de modelspoorbaan of overtollige spullen te verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn.

Aanbod
Er zal een aanbod zijn van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen.

De zaal is geopend van 09:45 – 14:15 uur en de toegangsprijs bedraagt voor:
– Volwassenen € 3,30
– Kind € 1,40