Weerman Jan Jonkman vertelt over zijn liefde voor het weer

15-02-2024 JOURE – Op 6 maart komt Jan Jonkman vertellen over zijn liefde voor het weer in Bibliotheek Joure. Om 10.30 – 12.00 uur geeft hij een lezing in het Senior Café. Jan Jonkman is één van de weermensen van Omrop Fryslân.

Jan Jonkman
Jan is een geboren en getogen Fries en woont in Akmarijp. Hij werkte altijd in de buitenlucht, als veehouder en ballonvaarder. Hij heeft dan ook zijn brevet voor luchtvaartmeteorologie, waardoor zijn liefde voor het weer is gegroeid.

Met ruim 30 jaar ervaring blijft voor hem het weer nog altijd dynamisch en soms ook nog onvoorspelbaar. Maar mede daardoor blijft het elke dag een uitdaging om de juiste keuze te maken en goede weerberichten te leveren.

Senior Café
Eens per maand is er een spreker te gast in het Senior Café van Bibliotheek Joure. Je kunt je vooraf aanmelden, maar dat is niet verplicht. Wel alvast je plekje reserveren? Ga naar bmf.op-shop.nl.