Hier om de hoek

23-01-2024 JOURE – Wanneer ze vader worden verhuizen twee muzikanten van de grote stad naar hetzelfde kleine dorp. Bij de kapstok van de basisschool ontmoeten ze elkaar en ontstaat het plan om samen muziek te schrijven over deze nieuwe stap in hun leven. Over hoe te aarden in nieuwe grond, over een jonge blik op een oude regio, over keuzes en verantwoordelijkheid in een nieuwe levensfase en in een tumultueuze nieuwe tijd.

Zo ontstaat Hier om de hoek, een vlechtwerk van prachtige, filmische liedjes rondom één (dorps)gemeenschap. Over een straat vol nieuwkomers, een kerk zonder gemeente, de eerste schooldag, de laatste brugwachter, de gonzende kerstmarkt, de stille rivier, het eens, het oneens, de plotselinge stilstand, de onontkoombare vooruitgang. Het werd een verrassend en ontroerend portret van de huidige tijd, verteld in avontuurlijk gearrangeerde Nederlandstalige composities.

Lokale samenwerking met Jouster Fanfare Orkest
De band op het podium bestaat uit zes musici uit verschillende genres, wat avontuurlijke muzikale arrangementen oplevert. Van pop naar jazz en van folk naar klassiek, uitgevoerd op instrumenten als trombone, marimba, mandoline, viool, altviool, euphonium, trompet, drums, contrabas, piano en gitaar.

Verbinding en ontmoeting zijn thema’s die door alle composities heen te vinden zijn. Dit vertaalt zich in een samenwerking met lokale muzikanten, in iedere plaats een nieuwe samenwerking. In Joure zullen enkele koperblazers van het Jouster Fanfare Orkest meespelen. Zo staan er uiteindelijk maar liefst negen muzikanten op het podium.

Hier om de Hoek speelt op zaterdag 3 februari 2024 om 20.00 uur in de Hobbe van Baerdtkerk te Joure. Voor tickets kunt u terecht bij waterlandvanfriesland.nl en Primera Joure. De entree is €18,- per persoon (inclusief consumptie).