Openstelling voor Lbv-plus wordt waarschijnlijk verlengd

22-01-2024 JOURE – Het kabinet wil de openstelling voor de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv-plus) verlengen. Ongeveer 3.000 bedrijven komen in aanmerking voor de regeling. De einddatum voor aanmelding ligt nu op 5 april, maar dan zijn andere alternatieve regelingen waarmee ondernemers ook tot een lagere emissie zouden kunnen komen nog niet open. Een regeling die boeren moet helpen om te extensiveren, opent bijvoorbeeld in mei.

Minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof acht het van belang dat veehouders een zorgvuldige afweging kunnen maken en daarom heeft ze laten onderzoeken of de regeling langer opengesteld kunnen blijven. Op korte termijn maakt de minister daarover meer bekend.

Tot en met woensdag 17 januari hadden 489 bedrijven zich aangemeld voor de Lbv-plus-regeling. Daarnaast hebben zich 506 bedrijven de interesse gemeld voor deelname aan de Lbv-regeling en 259 bedrijven hebben aangegeven ofwel aan de regeling Lbv-plus ofwel aan de regeling Lbv te willen  deelnemen.