Humanitas zoekt enthousiaste vrijwilligers Steun bij Rouw en Verlies in De Fryske Marren

16-01-2024 JOURE – Heb jij een warm hart en de behoefte om iets bij te dragen aan de gemeenschap? Wil je mensen helpen die te maken hebben met rouw en verlies? Humanitas De Fryske Marren is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers Steun bij Rouw en Verlies die willen bijdragen aan de coördinatie en ondersteuning van mensen in hun moeilijkste tijden.

Werkzaamheden
Jouw rol als vrijwilliger Steun bij Rouw en Verlies:

Als vrijwilliger Steun bij Rouw en Verlies bij Humanitas De Fryske Marren  speel je een cruciale rol in het leven van mensen die rouwen. Je maakt deel uit van de werkgroep Rouw en Verlies die bestaat uit vrijwilligers van de afdelingen Zuidwest Friesland, Noordwest Friesland, Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren.

Er zijn binnen de werkgroep verschillende taken te doen op basis van jouw voorkeuren en talenten:- Als individueel ondersteuner bied je een luisterend oor en begeleiding aan mensen die een geliefde hebben verloren. Dit kan variëren van persoonlijke gesprekken tot het leiden van groepsbijeenkomsten voor lotgenoten.- Daarnaast zijn er vrijwilligers die coördinerende taken op zich nemen. Dan gaat het om bijvoorbeeld het houden van intakegesprekken, koppelingen maken tussen vrijwilligers en deelnemers, het organiseren van lotgenotengroepen, administratietaken en het voorzitterschap van bijeenkomsten van de werkgroep. Wat bieden ze:

• De kans om een waardevolle impact te hebben op het leven van mensen die rouwen.
• Training en begeleiding om je te helpen slagen in je coördinerende rol.
• De kans om echt het verschil te maken in het leven van mensen die rouwen.

Profiel
Humanitas is op zoek naar vrijwilligers die:
• Ervaring hebben op het gebied van rouw- en verliesverwerking.
• Organisatorische vaardigheden hebben en het vermogen om zelfstandig te werken.
• Empathisch en begripvol zijn.
• Goede luistervaardigheden hebben.
• Beschikbaar zijn voor regelmatige inzet, bijvoorbeeld een paar uur per week.
• Bereid zijn om training en begeleiding te volgen.

Over Humanitas
Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het leven van elkaar. In gemeente De Fryske Marren ondersteunen we mensen die te maken hebben met rouw en verlies en bieden we een luisterend oor en troost in tijden van verdriet.

Meld je aan!
Ben je geïnteresseerd in deze waardevolle uitvoerende of coördinerende vrijwilligersrol? Wil je deel uitmaken van onze werkgroep en helpen bij het bieden van troost en steun aan mensen in rouw? Meld je dan aan als vrijwilliger via deze link of neem contact op met de medewerkers van het VIP! via vip@sociaalwerkdekear.nl