Droog weer op komst

13-12-2023 JOURE – Het wordt een wisselvallige dag met veel bewolking en enkele buien. Het is zacht met 7 tot 10 graden. Morgen is het met 5 tot 8 graden tijdelijk wat kouder en valt af en toe wat lichte regen. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer wat omhoog en in het weekend wordt het 10 graden. Vrijdag schijnt nog soms de zon, maar zaterdag krijgen we de zon nauwelijks te zien.

Vanochtend veelal bewolkt met enkele buien
Op veel plaatsen is het bewolkt en er komen buien voor. Af en toe schijnt de zon tussen de de bewolking door. In het noorden kan het grijs zijn door aanwezigheid van laaghangende bewolking. Het waait nauwelijks. In het uiterste noordoosten steekt later in de ochtend een matige tot vrij krachtige oostenwind op.

Vanmiddag af en toe regen
Het is bewolkt en soms valt wat regen of een bui. In het noorden is laaghangende bewolking aanwezig. De zon krijgen we deze middag nauwelijks te zien. De middagtemperatuur ligt tussen 8 graden in het midden en 10 graden in het westen en zuidwesten. In Amsterdam wordt het een graad of 9. In het noorden en noordoosten is het aanvankelijk zo’n 7 graden, maar wordt het gedurende de middag een aantal graden kouder. In het midden en zuiden waait het nauwelijks. In het noorden staat een matige noordoostenwind en langs de noordkust waait het vrij krachtig.

Vanavond op steeds meer plaatsen droog
Op verschillende plaatsen valt nog een bui of wat regen, maar in de loop van de avond trekt de regen geleidelijk richting het zuiden weg. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. Bij een zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind daalt de temperatuur naar 2 tot 5 graden.

Morgen grijs met soms lichte regen, een stuk kouder
Het is bewolkt en ’s ochtends valt lokaal wat lichte regen of een bui. Ook in de middag kan vanuit het westen soms wat lichte regen of motregen vallen, maar het is vaker droog dan woensdag. Wel is het tijdelijk een stuk kouder met 5 graden in het oosten en noordoosten tot 8 graden in de kustprovincies. ’s Ochtends draait de zwakke tot matige wind van het noorden naar het zuidwesten.

Morgenavond veel bewolking, soms wat regen
De bewolking houdt de overhand met af en toe wat regen of lichte buien die vanuit het westen over het land trekken Tijdens de nacht naar vrijdag wordt het zo goed als droog. Het blijft veelal bewolkt, maar er is ook ruimte voor enkele opklaringen. Later in de nacht kan in opklaringsgebieden wel mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 3 tot 7 graden.

Vrijdag soms zon
Het wisselvallige weer heeft plaats gemaakt voor een rustig en droog weerbeeld. Het wordt een rustige decemberdag met wolkenvelden en soms zon. De meeste zon is weggelegd voor de kustprovincies. In de oostelijke helft blijft het waarschijnlijk grijs. Bij een zwakke tot matige westenwind loopt de temperatuur op naar 8 graden in Twente tot 10 graden in het westen. Daar waar het grijs blijft komt de temperatuur iets lager uit.

Weekend vaak grijs en zacht, zondag soms zon
Het weekend verloopt droog, vrij rustig en zacht met maxima rond 10 graden op zowel zaterdag als zondag. Ter vergelijking: middagwaarden rond 6 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De zon krijgen we zaterdag weinig te zien, want het zijn vooral wolkenvelden die de overhand hebben. Zondag kan de zon soms doorbreken. De zuidwestenwind is overwegend matig, aan zee soms vrij krachtig. Tijdens de nachten ligt het kwik rond 7 graden. Na het weekend neemt de kans op regen weer toe.