Website FrieslandHuurt vernieuwd

12-12-2023 JOURE – Vanaf donderdag 14 december is de website www.frieslandhuurt.nl vernieuwd. Zoeken naar een nieuwe huurwoning en alles wat daarbij komt kijken is nu eenvoudiger. FrieslandHuurt is een samenwerkingsverband tussen woningcorporaties Accolade, Elkien, Wonen Noordwest Friesland en Woonzorg Nederland. Samen bieden zij met 41.000 woningen het grootste aanbod sociale huurwoningen in Friesland.

Zoeken naar een woning is makkelijker
Het uiterlijk van de website ziet er anders uit. Zo zijn de knoppen naar verschillende onderwerpen beter zichtbaar. Ook is zoeken op de website makkelijker. Daarnaast is de website ingericht op ‘mobile first’. Saskia de Groot, coördinator FrieslandHuurt vertelt: ‘We zien dat gemiddeld 70 procent van de bezoekers de website mobiel bekijkt. Daarom hebben we de site hiervoor zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt. De site is toegankelijker, want je kunt elke taal die je wilt selecteren. En er komt een voorleesfunctie. Zo maken we de zoektocht naar een nieuwe woning eenvoudiger.’

Van oud naar nieuw
Woningzoekenden kunnen op donderdagochtend 14 december tijdelijk geen gebruik maken van de website. Inschrijven op www.frieslandhuurt.nl is gratis voor iedereen die een huurwoning zoekt in Friesland.