In de westelijke kustgebieden code oranje voor zeer zware windstoten

Waarschuwingen 
Vanaf 11:00 uur code oranje in Zeeland voor zeer zware windstoten (100-110 km/u), vanmiddag en vanavond ook voor de kustgebieden van Zuid- en Noord-Holland. Elders staat er (m.u.v. het noordoosten) vanaf de loop van de ochtend code geel uit voor zware windstoten (75-90 km/u).

Vanochtend is het meestal bewolkt en regent het af en toe. Later is een enkele bui mogelijk, mogelijk met onweer. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in het westen toe naar krachtig, windkracht 6. Aan zee wordt de wind hard, windkracht 7, langs de zuidwestkust mogelijk stormachtig, windkracht 8. In de loop van de ochtend zijn er in het westen en zuiden zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur, aan het einde van de ochtend zijn in Zeeland zeer zware windstoten van 100-110 km/uur mogelijk.
Vanmiddag zijn er in het oosten opklaringen, in het westen is het bewolkt met af en toe regen. De maxima liggen rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, windkracht 6. In het westen wordt de wind af en toe hard, windkracht 7, langs de kust en op het IJsselmeer enige tijd stormachtig of storm, windkracht 8-9. Met uitzondering van noordoosten, zijn er zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur, in de kustgebieden ook zeer zware windstoten van 100-110 km/uur.
Vanavond is het in het westen bewolkt met af en toe regen. In het oosten zijn er opklaringen. De wind komt uit het zuiden en is eerst nog vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6, langs de kust en op het IJsselmeer stormachtig of storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn windstoten van 75-100 km/uur, in de kustgebieden eerst 100-110 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Komende nacht valt er in het westen en noordwesten regen, elders is het zo goed als droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, eerst nog stormachtig. Bovendien komen er langs de kust zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur.

Morgenochtend is het in een groot deel van het land bewolkt en vooral in het westen valt er regen. In het oosten is het droog is mogelijk nog even de zon te zien. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee en op het IJsselmeer komen er nog windstoten voor tot ca. 75 km/uur.
Morgenmiddag is het overal bewolkt en breidt de regen zich over de rest van het land uit. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuid- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee en op het IJsselmeer komen er nog windstoten voor tot ca. 70 km/uur.
Morgenavond trekt de regen naar het oosten weg en wordt het boven land weer droog. Langs de westkust blijft de kans op buien vanaf de Noordzee bestaan. De zuid- tot zuidwestenwind neemt langzaam in kracht af. (Bron: KNMI)