Danny Noppert goed aan EK begonnen

27-10-2023 DORTMUND – Jouster Danny Noppert kende een droomstart op het WK Darts in Duitsland. In zijn eerste optreden versloeg hij zijn tegenstander, Andrew Gilding, met 6 tegen 0. De winnaar van het UK Open had niets in te brengen tegen het spel van Danny Noppert. Met name de manier waarop zijn legs uitgooide viel op.

Door achtereenvolgens de legs met 90,138, 81, 98, 89 en 64 uit tegooien bleef er geen enekele leg voor de Engelsman over en won Nop[pert uiteindelijk de wedstrijd zonder 1 leg tegen te krijgen. Reden van het goede resultaat zou komen door een goede voorbereiding en om tijd te nemen voor het trainen aldus Noppert. De Jouster kwam op een gemiddelde score uit van 106.

Vanavond moet de Jouster tegen Rob Cross. Die versloeg eerder Dimitri van den Bergh met 6-2.