Burgerpartij De Fryske Marren niet blij met budget overschrijding verduurzaming Swimfun

25-10-2023 JOURE – Op 17 december 2020 tijdens de coronatijd vond er een vergadering plaats over de verduurzaming van Swimfun. Inzet was onder andere zonnepanelen die over parkeerruimte zouden worden geplaatst. Door contact te onderhouden met een bedrijf die ervaring had met het realiseren van dergelijke projecten werd het al snel duidelijk dat het begoogde budget zou worden overschreden.

Na een felle discussie met de wethouder waarin deze werd verweten geen contact op te nemen met de andere partij werd het voorstel ondanks de meerdere waarschuwingen en pogingen alsnog toegewezen en uitgevoerd. Nu is er bekend geworden dat het budget van 1,95 miljoen euro is overschreden met 500 duizend euro. Een overschrijding van 25,64%.

De gemeenteraad moet nu gaan beslissen of de overschrijding van 500 duizend euro met terugwerkende kracht kan worden geautoriseerd. Het is nog niet duidelijk welke lijn de Burgerpartij De Fryske Marren zal gaan hanteren.

Fractieleider Gerard ten Boom gaf via een telefonisch onderhoud aan ‘Wy moatte dit ûnderwerp earst yntern mei ús fractieleden oerlizze. Dêrnjonken wolle wy ek folsleine tagong oant alle rekeningen dy syn ferstjoerd nei de gemeente. Dan pas kinne wy in goed beoordiele oer wat der sich krekt foar dien hat’.