Ook griepprik voor zwangere vrouwen

16-10-2023 JOURE – Pasgeboren baby’s hebben een hoger risico op ernstige gevolgen van griep, zoals een ziekenhuisopname. Daarom mogen vrouwen die tussen 15 oktober 2023 en 1 maart 2024 22 weken of langer zwanger zijn, de griepprik halen bij het consultatiebureau. Dit geldt niet voor zwangere vrouwen met een medische indicatie. Zij kunnen de griepprik bij de huisarts halen.

Veilig voor baby en moeder
Als de moeder tijdens de zwangerschap de griepprik krijgt, heeft de baby direct vanaf de geboorte minder kans om griep te krijgen. Voor de zwangere vrouw zelf is de griepprik ook zinvol. Zwangere vrouwen met griep worden namelijk vaker opgenomen in het ziekenhuis dan vrouwen met griep van dezelfde leeftijd die niet zwanger zijn. De griepprik is veilig voor de baby en de moeder en kan worden gecombineerd met de 22 weken prik tegen kinkhoest.

Afspraak maken
Een afspraak maken voor de griepprik voor zwangeren kan via het Klant Contact Centrum van GGD Fryslân, telefoonnummer 088 22 99 455. Vragen of meer informatie? Vragen over de griepvaccinatie kunnen worden gesteld aan de verloskundige of gynaecoloog. En/of kijk op www.ggdfryslan.nl/vaccinaties