Tjerkepaad nog twee maal te bezoeken

01-09-2023 JOURE – Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân. Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende de zomer ongeveer 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert.

​Tsjerkepaad tot en met zaterdag 9 september op de zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Het jaarthema is “Kerk als plaats van Ontmoeting”.  Kijk voor u op pad gaat altijd even op www.tsjerkepaad.nl of ook de gebouwen die u wilt bezoeken open zijn. Soms valt er namelijk een middag uit, bijvoorbeeld vanwege een uitvaart- of huwelijksdienst. Bij iedere kerk staat ook vermeld of er extra activiteiten zijn, bijvoorbeeld muziek, een expositie of een lezing.

Afsluiting
De officiële afsluiting is op zaterdag 16 september om 14.00 uur in de Hobbe van Baerdt-tsjerke in Joure. De deuren van de kerk aan de Midstraat 67, 8501 AE gaan om 13.30 uur open. Er is dan koffie en thee en u kunt genieten van muziek op het Ahrend-orgel door Elma Kuipers.

Hobbe Dircks van Baerdt (1591-1655) komt ‘in persoon’ langs voor het welkomstwoord, daarna zijn er onder meer een terugblik op het seizoen door ds. Gerrit Groeneveld, uitleg over de kerk en het orgel (met uiteraard een demonstratie) en meerdere optredens van vocaal ensemble Koarbizznizz o.l.v. Siebren Kramer.

Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje en om de kerk te bezichtigen.