Besloten informatieavond AZC in Oudehaske

14-08-2023 OUDEHASKE – Er loopt op dit moment een onderzoek naar een langdurige opvang voor asielzoekers in de omgeving van Oudehaske/Nijehaske/Rottum/Heerenveen. Dit onderzoek roept vragen op bij de inwoners van Oude- en Nijehaske. Daarom zal er een besloten informatie avond plaatsvinden op maandagavond 21 augustus. De burgemeester zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Ook zal er een poging worden gedaan om het COA en de politie hierbij aanwezig te laten zijn.

Tijdens de bijeenkomst zullen de meest gestelde vragen worden beantwoord. Daarna is er de mogelijkheid om aan tafels vragen te stellen aan de gemeente, het COA en de politie. Inwoners die aanwezig willen zijn worden gevraagd om zich aan te melden. Via het aanmeldformulier kunnen de bewoners ook alvast vragen vermelden. De bijeenkomst is geïnitieerd door Dorpsbelangen Oudehaske. De bijeenkomst is dan ook alleen toegankelijk voor inwoners van Nije- en Oudehaske.