Startgeld SKS wedstrijd geschonken aan Sailwise

13-08-2023 ELAHUIZEN – Voor de SKS Skûtsjewedstrijd die gister plaats vond in Elahuizen, hebben op initiatief van Jouster Schipper Rinus de Jong tijdens de routebespreking het startgeld te doneren aan Sailwise. De organisatie zet zich in voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die door aanpassingen in vakantiehuisjes en boten toch kunnen zeilen, kanoën of te waterskiën.

Zeilen is niet alleen een leuke tijd op het water, maar geeft deelnemers ook zelfvertrouwen en het helpt hen meer uit het dagelijks leven te halen. Wie regelmatig op de Friese meren vaart zal de catamaran Beatrix wel kennen; één van de schepen van SailWise. De Beatrix is speciaal voor SailWise gebouwd, volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Dankzij de catamaran, de faciliteiten van It Sailhûs en de hulp van vele vrijwilligers kunnen we íedereen de mogelijkheid bieden om actief te zeilen, ongeacht de mate van iemands beperking. Zo kan iemand met een dwarslaesie zelfstandig het schip besturen en iemand met een visuele beperking navigeren.

Crowdfundingactie
De catamaran de Beatrix heeft dringend groot onderhoud nodig om veilig te kunnen blijven varen met gasten. Het zeilschip moet deze winter uit het water gehaald worden om de romp te kunnen inspecteren en onderhouden, het schip krijgt een flinke opknapbeurt, de masten en zeilen worden gekeurd en onderhouden, de uitrusting wordt vervangen, gerepareerd of vernieuwd en ga zo maar door. Al deze verbeteringen zijn nodig om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en om ervoor te zorgen dat alle deelnemers een geweldige en zorgeloze tijd aan boord kunnen beleven.SailWise is een crownfundingactie gestart om geld bij elkaar te brengen om dit groot onderhoud te kunnen betalen. Elke donatie, groot of klein is van harte welkom.

https://sailwise.voorfondsgehandicaptensport.nl/project/houd-de-catamaran-beatrix-in-de-vaart