De zomer demodonderdag in Museum Joure

07-08-2023 JOURE – Tot en met 31 augustus staat iedere donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Wat je kunt verwachten? Tussen 13.00 en 16.00 staan er in het museum tenminste drie mensen voor je klaar. Zij geven een demonstratie, vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemers Douwe Egberts en Keverling of nemen je mee op een mini-rondleiding (bijvoorbeeld langs de Jouster klokken).

Demonstraties, verhalen en rondleidingen
Tijdens de demodonderdagen is er altijd een verteller, die over de Jouster maakindustrie vertelt. De verhalen variëren en gaan bijvoorbeeld over de geschiedenis van Douwe Egberts, over de klokmakers in Joure of over de kopergieterij van Keverling. Ook zijn er iedere donderdag één of meer ambachtslieden aanwezig, zoals een koffiebrander, een theezakjesmaker, een drukker, een tingieter of een koperslager.*

*Let op: de ambachtslieden zijn er dus niet allemaal tegelijkertijd. Check bij extreme weersomstandigheden ook de site, mogelijk zijn er aanpassingen in het schema gedaan.

Museum Joure, daar maak je het!
Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum laten we je zien hoe verschillende producten vroeger (en nu) werden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friesche klokken, drukwerk en metaal!

ZomerMaakfabriek voor kinderen
Voor kinderen staat deze zomer weer De Zomermaakfabriek klaar, een programma vol met leuke doe-activiteiten in het hele museum.

Entree (online boeken aanbevolen!)
Voor deze donderdagmiddagen en voor de ZomerMaakfabriek betaalt u geen toeslag, maar alleen de gewone entreeprijs (€ 9 voor volwassenen, € 4,50 voor kinderen). Dat is incl. een lekker kopje koffie, thee of glas limonade in de heerlijke museumtuin. Tip: boek je kaartje met € 0,50 korting online, dan weet je zeker dat er plek is.