Hof en Hiem feliciteert leerlingen met diploma

17-07-2023 JOURE – Op woensdag 12 juli hebben 11 leerlingen van Hof en Hiem Thuiszorg hun diploma voor de BBL-opleiding Verzorgende IG ontvangen. Een opleiding waarbij werken en leren wordt gecombineerd. Het is de eerste groep leerlingen die het traject succesvol afronden. Als erkenning voor hun prestaties zijn ze niet alleen beloond met een diploma, maar zijn zij ook meteen zeker van een vaste baan bij Zorggroep Hof en Hiem.

Het BBL-opleidingstraject van Hof en Hiem Thuiszorg
In september 2021 is Zorggroep Hof en Hiem op eigen initiatief een opleiding gestart in samenwerking met ROC Friese Poort. Het opleidingstraject duurt twee jaar en is een combinatie van lessen volgen op school en ervaring opdoen in de praktijk. De theorie van het tweejarige opleidingstraject voor verzorgende IG werd door de leerlingen gevolgd aan het ROC Friese Poort. Gedurende deze periode hebben ze praktijkervaring opgedaan binnen de Hof en Hiem Thuiszorg locaties.

Start nieuwe groep leerlingen september 2023
Het leerwerktraject trekt jaarlijks veel belangstellenden. In september 2023 begint de tweede groep met het BBL-opleidingstraject tot Verzorgende IG van Hof en Hiem Thuiszorg. En de twaalfde groep van de BBL-opleiding tot Maatschappelijk Verzorgende IG. Dit traject is een gezamenlijk initiatief van Zorggroep Hof en Hiem, Mienskipssintrum Leppehiem, Zorggroep Het Bildt, Zorggroep Sint Maarten en ROC Friese Poort. De leerlingen van de opleiding tot Maatschappelijk Verzorgende IG vormen dit jaar de tiende groep die succesvol de tweejarige BBL-opleiding afrondt. Met deze initiatieven blijft Zorggroep Hof en Hiem actief inspelen op de arbeidsmarkt en het investeren in het opleiden van professionals in de ouderenzorg.