Brand Huisterheide

17-07-2023 SINT NICOLAASGA – Brandweer korpsen uit Langweer, Heerenveen, Joure en Sloten zijn vanochtend opgeroepen om te een brand te blussen in Huisterheide. In een restaurant is vanochtend brand uitgebroken. De eerste melding kwam binnen om 06.20 uur. Na iets meer dan 20 minuten heeft de brandweer besloten om op te schalen naar ‘zeer grote brand’, omdat er woningen direct naast het pand staan.

Er zijn geen mensen in het pand aanwezig. Meerdere eenheden van de brandweer zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brand is inmiddels aan de bovenzijde van het pand uitgeslagen. De zwarte rookwolken zijn tot ver in de omgeving te zien. Inmiddels heeft de brandweer besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden en zal het als verloren moeten worden beschouwd.

Omwonenden wordt aangeraden deuren en ramen dicht te houden. Daarnaast is op last van de brandweer is het (bus) verkeer tussen Scharsterbrug, Roazebosk en Sint Nicolaasga gestaakt.