Treinbeurs & Joure Draait Door

11-07-2023 JOURE – Op zaterdag 13 mei en zaterdag 15 juli vindt de modeltreinbeurs in Joure plaats in ’t Haske, Vegelinsweg 20 te Joure. De beurs te Joure is een begrip en bestaat al meer dan 20 jaar. Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

De bezoeker kan hier terecht met allerlei vragen over deze hobby en eventueel uw oude treinen laten taxeren, repareren of gewoon verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn.

Aanbod
Er zal een aanbod zijn van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen. De zaal is geopend van 09:45 – 14:15 uur. Toegang voor Kinderen is €1,30 en voor volwassenen €3,-

Joure draait door
Ook dit jaar draait Joure weer door. Op zaterdagmiddag 15 juli vanaf 12.30 uur staat het centrum van Joure, de Midstraat, geheel in het teken van draaien. Draaiorgels, draaimolen, touwdraaien, pottendraaien, houtdraaien, plaatjesdraaien, of draai jezelf duizelig op de loopingfietsen en draai zo maar door.