Enkele buien, later zon en stapelwolken

12-07-2023 JOURE – Er zijn wolkenvelden en enkele buien. Af en toe breekt de zon door. Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. Het wordt 20 tot lokaal 25 graden. Morgen ontstaan enkele buien, maar vrijdag is het op een lokale bui na droog en wordt het 22 tot 27 graden. Zaterdag wordt het nog warmer en stijgt de kans op regen- en onweersbuien.

Vanochtend enkele buien, later meer zon
Wolkenvelden trekken over het land en zo nu en dan schijnt de zon. Verspreid over het land komen (lichte) buien voor. Later wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog en breekt vaker de zon door.

Vanmiddag zonnige perioden, meest droog
Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Heel lokaal kan een lichte bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 20 graden aan de noordwestkust tot plaatselijk 25 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind. Is het bij jou nog erg warm in huis? Dan is dit ideaal weer om de ramen open te zetten.

Vanavond zon, later een bui
De stapelwolken verdwijnen voor een deel en op veel plaatsen schijnt nog een tijd de zon. Later neemt in het westen en noordwesten de bewolking toe en ontstaat een enkele bui. Aan de kust kan een klap onweer voorkomen. Komende nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. In het noorden, midden en westen komen een paar lokale buien voor. In het zuiden en zuidoosten is het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 13 graden in het oosten tot 16 graden aan de kust.

Morgen vooral binnenland enkele buien
In de ochtend zijn er wolkenvelden en schijnt zo nu en dan even de zon. Verspreid over het land komen een paar lokale buien voor.

In de middag zijn er in het binnenland veel stapelwolken en ontstaan enkele buien, soms met onweer. In het noordwesten en langs de westkust is het wat zonniger en daar blijft het overwegend droog. Het wordt 20 of 21 graden aan de kust tot 24 graden in het zuidoosten. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige westenwind.

In de avond komen in het oosten en zuidoosten nog enkele buien voor. Vanuit het westen wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar 12 tot 14 graden.

Vrijdag enkele graden warmer
De temperatuur gaat wat omhoog, het wordt 22 graden aan de noordwestkust tot 27 graden in het zuidoosten van het land. Er zijn zonnige perioden en met zonkracht 6 à 7 is deze ook iets feller dan op donderdag. Er zijn ook wolkenvelden die de zon af en toe laten verdwijnen. Het blijft op veel plaatsen droog. Aan het eind van de middag en in de avond is in het westen en noorden een kleine kans op een bui. De wind is matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar zaterdag wil het niet lekker afkoelen, de minima liggen dan tussen 16 en 19 graden.

Zaterdag zomers tot tropisch
Het wordt een warme dag met maxima van 25 tot 28 graden. In het zuidoosten kan het 29 à 30 graden plaatselijk tropisch warm worden. Het is droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en volgen enkele buien. In het westen zal de temperatuur in de middag enkele graden dalen. Later in de middag en aan het begin van de avond wordt het ook in het oosten minder warm. De buien in het oosten vallen wat steviger uit dan in het westen en daarbij komt ook onweer voor. In de nacht zijn er minder buien maar echt droog wordt het niet.

Zondag normale temperaturen
Het weerbeeld is heel wisselend. Er zijn droge perioden waarin de zon af en toe schijnt, maar er komen ook buien voor en dan is het een tijd bewolkt. De middagtemperatuur ligt tussen 21 en 24 graden en voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind krachtig.

Dagen daarna wisselvallig zomerweer
Na het weekend is het vaak 20 tot 25 graden. Daarmee is het prima vakantieweer en misschien zijn deze waarden wel lekkerder om eropuit te trekken dan met hoogzomerse tot tropische temperaturen. Het weerbeeld is heel Hollands met wolkenvelden, zon en zo nu en dan enkele buien.