Subsidieregeling corona voor sport, cultuur en welzijn succesvol afgerond

22-06-2023 JOURE – De tijdelijke subsidieregeling voor de ondersteuning van vrijwilligersorganisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn tijdens en na corona is succesvol afgerond. Met deze subsidie ondersteunde de gemeente vrijwillige organisaties om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen en/of om activiteiten opnieuw op te starten. Uit de vele aanvragen bleek de grote behoefte aan steun, maar ook de positieve inzet van verenigingen om weer aan de slag te gaan met hun passie, hobby of club.

Subsidie aanvragen
In totaal zijn er 86 subsidie aanvragen voor ondersteuning binnengekomen, waarvan 79 aanvragen geheel of gedeeltelijk toegekend zijn, met een gemiddeld subsidiebedrag van € 4.700,-. De meeste aanvragen kwamen binnen voor ondersteuning op het gebied van sport en cultuur. Meer dan de helft van de aanvragen was voor de coronabijdrage, zoals compensatie van lagere inkomsten uit contributies, de jaarlijkse verkoopacties die niet konden doorgaan of de lagere kantine opbrengsten. Voor de herstartsubsidie zijn diverse aanvragen binnengekomen. Van ledenwerfacties tot aan het organiseren van voorstellingen of het realiseren van een pluktuin tot het verbouwen van groenten en fruit voor de voedselbank. Dit zijn mooie initiatieven om de vitaliteit en de weerbaarheid van de vereniging en de omgeving een boost te geven.