Provincie om tafel met Arriva

25-08-2022 JOURE – Naast de Provincie Fryslân wil ook de Provincie Groningen om tafel met Arriva. Reden voor het gesprek is het uitvallen van openbaar vervoer van de afgelopen tijd.

Door een personeelstekort rijden er al minder treinen en Arriva heeft ook medegedeeld dat dit structureel zal worden (zie ook https://www.jouregio.nl/gewijzigde-treindienstregeling-vanaf-29-augustus). Door een personeelstekort rijd er op zaterdag nog maar 1 sneltrein naar Groningen. Normaal gesproken zijn dit er 2 per uur. Ook vallen er ritten uit omdat er op het laatste moment geen personeel beschikbaar blijkt te zijn.

Het is duidelijk dat Arriva met het uitvallen geld misloopt. Om hoeveel geld het gaat is nog niet duidelijk. Het gesprek wat de Provincie wil voeren met Arriva moet er vooral voor zorgen dat er meer personeel word aangetrokken om de dienstregelingen zoals afgesproken uit te voeren. Het is nog niet duidelijk of ook het busverkeer mee word genomen in de gesprekken.