Kadefestival: Jouster Skûtsje Oeral Thús viert 100-jarig jubileum

08-07-2024 JOURE – Op zaterdag 13 juli zal het 100-jarig jubileum van het Jouster skûtsje gevierd worden met een feestelijk kadefestival in de haven van Joure. Naast het Jouster skûtsje zullen ook de andere SKS-skûtsjes deelnemen aan deze festiviteiten.

Voorafgaand aan het festival zeilen alle SKS-skûtsjes drie sprintwedstrijden op het Sneekermeer. Na de wedstrijden zetten de skûtsjes en volgboten om een uur of één koers richting Joure voor een Sail-in vanaf de Jouster Sluis. In de passantenhaven van Joure worden alle schepen feestelijk onthaald. 

Naast de sail-in, hebben we live muziek aan de kade, een gezellige braderie, eten & drinken en is er spel voor jong en oud in de haven te beleven. 

Daarnaast kun je ook een kijkje nemen bij alle SKS-skûtsjes die in de haven liggen afgemeerd. Een unieke gebeurtenis voor de Jouster Skûtsje-commissie om gastheer te mogen zijn van alle SKS- skûtsjes, kortom een historische dag voor het jarige Jouster skûtsje dat we graag met z’n allen vieren! 

‘s Avonds hebben we aansluitend een muzikaal programma met muziek van onder andere Beautykees, de Doellaezen, Brass inc. en de Gratis bier band. Het belooft een geweldige dag te worden, dus kom vooral langs!