Perioden met regen

03-07-2024 JOURE – Vanochtend start landinwaarts op de meeste plaatsen nog droog, maar vanuit het westen gaat het gedurende de ochtend overal regenen. Daarbij kan het van tijd tot tijd stevig doorregenen. Er waait een matige westen- tot zuidwestenwind en het is slechts een graad of 12.

Vanmiddag trekt de regen geleidelijk naar het oosten weg. Vanuit het westen breekt in de loop van de middag de zon af en toe door, maar het komt ook nog tot enkele buien. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidwestenwind is het 13 tot 17 graden. Hiermee is het koud voor de tijd van het jaar. Maxima tussen 19 en 24 graden zijn gebruikelijk begin juli.

Vanavond komen nog enkele buien voor en is de zon slechts af en toe te zien. Later in de avond en nacht is het bewolkt en trekt een gebied met buien van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden.

Morgen en vrijdag: vaker zon en wat warmer
Vandaag zien we de zon vaker dan morgen. Ook komen er buien voor. In het noorden van het land zijn de buien talrijker en feller dan in het zuiden. Ten zuiden van de grote rivieren is goede kans op een droge en vrij zonnige middag. Het wordt 16 of 17 graden in het noorden tot lokaal 20 graden in het zuiden bij een matige, aan zee (vrij) krachtige, westenwind.

Vrijdag is het wisselend bewolkt met zonnige momenten, maar ook enkele buien. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het 18 tot 21 graden met de hoogste maxima in het zuiden.

Warmer weer op komst?
Ook in het weekend blijft het wisselvallig zomerweer met op beide dagen kans op buien, maar ook ruimte voor de zon. De maxima blijven uitkomen rond 20 graden. Het vooruitzicht naar volgende week geeft een toenemende kans op aanmerkelijk warmer weer, maar een gelopen race is dit vooralsnog zeker niet. Daarbij lijkt het wisselvallig te blijven met elke dag kans op een bui, maar ook zonneschijn.