Later vanavond stevige buien

14-06-2024 JOURE – We beleven een wisselvallige periode en ook de komende dagen moeten we regelmatig rekening houden met buien. Tussen de buien door komen ook droge momenten voor met af en toe wat ruimte voor de zon. De maxima stijgen dagelijks naar 16 tot 20 graden.

Vanochtend grijze start van de dag
De bewolking overheerst in heel het land en regionaal valt wat (mot)regen. In de loop van de ochtend is het op de meeste plaatsen droog, al blijft een lokale bui wel mogelijk.

Vanmiddag slechts af en toe zon
Ook in de middag zijn het wolkenvelden die het weerbeeld grotendeels domineren. Toch kan op een enkele plek de zon zo nu en dan wel even doorbreken, maar zonovergoten wordt het nergens. Verspreid over het land kan ook een enkele bui voorkomen, maar de droge momenten lijken deze middag gelukkig te overheersen. Het wordt 17 graden aan zee tot ruim 19 graden in het zuidoosten. Hierbij staat een matige tot aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind, 3-5 Bft.https://player.vimeo.com/video/957729261?portrait=0&autoplay=0&muted=0

Vanavond en vannacht enkele stevige (onweers)buien
Aan het begin van de avond is het op veel plekken nog prima weer om jouw weekend af te trappen op bijvoorbeeld een terras. Lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen is het gewoon droog. De zon kan zo nu en dan nog even schijnen, maar hier komt vrij snel verandering in. In de loop van de avond trekken vanuit het zuidwesten enkele stevige buien over ons land. De buien kunnen pittig uitpakken met mogelijk onweer, hagel en lokaal ook flink wat regen. Gedurende de nacht trekken de buien verder noordoostwaarts. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 12.

Morgen stevige zuidwestenwind
Zaterdagochtend hebben we nog te maken met flink wat buien die lokaal nog stevig uit kunnen pakken. In de loop van de ochtend trekken de meest actieve buien via het noordoosten het land uit. In de middag is het tijdelijk wat droger, al blijft een enkele bui wel mogelijk. De wind is bovendien een aandachtspunt. Er staat een matige tot aan de kust krachtige zuidwestenwind, 4-6 Bft. Bovendien is de wind tijdens buien wat vlagerig en vlak aan zee kunnen zware windstoten voorkomen tot circa 75 km/uur. De temperatuur stijgt naar 16 graden tot 18 graden in het binnenland. Daarmee blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor halverwege juni liggen tussen 18 en 22 graden.

Zondag later op de dag droger
Op de tweede dag van het weekend krijgen we wederom te maken met een wisselvallig weerbeeld. Verspreid over het land komt het tot buien, maar de nadruk ligt hierbij wel duidelijk in de ochtend en in de eerste helft van de middag. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit geleidelijk af en het zou dus zomaar kunnen zijn dat het tijdens de start van Nederland-Polen op veel plekken droog is. Ook de zon krijgt in de loop van de dag steeds meer ruimte en de temperatuur valt net iets hoger uit dan op zaterdag. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 17 tot lokaal 20 graden. Zondagavond is het op de meeste plaatsen droog.

Maandag opnieuw buien
Ook op de eerste dag van de nieuwe week zet het wisselvallige weerbeeld zich voort. Vanuit het zuiden trekken al vrij snel enkele stevige buien over het land. Lokaal is hierbij onweer mogelijk. De meeste buien lijken bestemd te zijn voor het binnenland. Mogelijk houden de kustgebieden het een stuk droger. Een meest matige wind uit het zuidwesten voert wat warmere lucht aan richting ons land. De maxima komen uit tussen 18 en 22 graden.

Na het weekend eerst nog flink nat
Dinsdag lijkt weleens vrij nat te kunnen verlopen met langdurige perioden met regen. De dagen daarna is het tijdelijk wat droger met meer ruimte voor de zon. Aan de temperatuur verandert weinig met maxima die dagelijks uitkomen rond een graad of 20. Al met al is van stabiel en warm zomerweer voorlopig nog geen sprake.