5e editie InsideOut Festival, ‘krekt even oars!’

Elk jaar in juni strijken muziekliefhebbers uit Joure en omstreken neer op het Douwe Egberts plein voor InsideOut Festival. Zaterdag 1 juni zal het Douwe Egberts plein en café de Stam voor de 5e keer de locatie zijn voor dit muziekfestival wat bekend staat om zijn brede programmering en altijd verrassende bands! Verwacht ook dit jaar weer een mix van rock, pop, rap, indie, hip-hop, kippenvelmomenten en virtuoos dansen! Op Insideout festival is altijd iets nieuws te ontdekken.

Het festival wordt ook dit jaar weer georganiseerd door stichting 8501indie, Bistro Fred en Café de Stam. Nu wel met een iets andere opzet dan voorheen. ‘s Middags zal er namelijk ruimte blijven voor volle terrassen, maar niet zonder muziek! Onder het genot van een hapje en drankje kan er namelijk geluisterd worden naar diverse akoestische acts. Zo zal de Jouster formatie Rabbit Days een comeback maken na een aantal jaar radiostilte. Graaf Landgraaf en Timo de Jong maken het akoestische middagprogramma buiten compleet.

Wat staat er verder buiten op het programma? Allereerst: Moonloops. De 23-jarige singer-songwriter Moonloops was al te zien bij onder andere popronde en ESNS en zal nu haar harmonieuze bedroom pop op het Douwe Egberts plein laten horen. Er kan daarna natuurlijk ook nog stevig gedanst worden. Eerst op de vrolijke Cumbia muziek van Les Treboles; een jonge achtkoppige band die je meeneemt op een avontuur door Latijns-Amerika. PRIMAAT sluit het buitenpodium af met vlijmscherpe Nederlandstalige raps, funky blazers en jazzy keys. Verwacht niet dat je bij PRIMAAT stil kunt blijven staan!

Bij Insideout hoort natuurlijk ook het binnenprogramma. In café de Stam zal Afftrall om 15:00 de spits afbijten. Vervolgens is het de beurt aan The Seasons. Deze jonge band uit Dokkum maakte indruk bij The battle of the bands en heeft daarmee een mooi plekje op de line-up van Insideout verdient! Ook Abuzz is zeker het bekijken waard. Het is soms hard, soms zacht, het is punk, het is vreemd en zonder grenzen. Kijken! Het programma in café de Stam wordt compleet gemaakt door Ordr!, Quiet as Always en onze Jouster Soldier One.  

Al met al belooft het wederom een geweldige dag te worden op het Douwe Egberts plein. Geniet de hele dag van een hapje of drankje bij Bistro Fred en Café de Stam en geniet ondertussen van het gevarieerde programma van InsideOut Festival. Laat je verrassen en kom kijken op zaterdag 1 juni!