Sport en cultuur mogelijk voor iedereen dankzij fondsen

26-05-2024 JOURE – Wil u of uw kind graag aansluiten bij een sportclub of meedoen bij de lokale toneelvereniging, muziekvereniging/school, kunstworkshop, of dansles, maar lukt dat niet vanwege te hoge kosten? Dan is er goed nieuws!

Sinds april 2024 kunnen niet alleen kinderen en jongeren gebruikmaken van het Jeugdfonds, maar ook volwassenen van het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Het Jeugd- en Volwassenenfonds Sport & Cultuur maken het mogelijk dat inwoners uit De Fryske Marren met weinig geld, toch kunnen deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten. Voor deze inwoners betaalt het fonds de contributie of het lesgeld, en in sommige gevallen ook benodigdheden zoals sportschoenen of een tennisracket.

Waarom is dit nodig? Ondanks dat Nederland een van de rijkste landen ter wereld is, leven er meer dan 900.000 inwoners onder de armoedegrens. Deze mensen ervaren grote drempels om mee te doen. Sport en creatief bezig zijn zorgen onder andere voor een goede gezondheid en het aangaan van sociale contacten. Het Jeugd- en Volwassenenfonds Sport & Cultuur: voor iedereen die wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken. Laten we samen zorgen dat iedere inwoner in De Fryske Marren de kans krijgt om mee te doen!

Wat kunt u doen?
Neem contact op met een buurtwerker sport en cultuur van Sociaal Werk De Kear uit uw woonomgeving. Via www.sociaalwerkdekear.nl, 0513-334270 of info@sociaalwerkdekear.nl. Een intermediair neemt dan contact met u en vult samen een aanvraag in. Weet u nog niet welke sport of cultuur geschikt is, dan denken zij ook graag met u mee.