Modeltreinbeurs in Joure

19-05-2024 JOURE – Gelukkig bloeit de modelspoorhobby weer wat op! Door de Coronacrisis waren veel mensen gedwongen thuis te blijven en het bouwen van een modelspoorbaan is dan een mooi tijdverdrijf. Bij modelspoor heb je eigenlijk te maken met meerdere hobby’s in één! Er komt heel wat bij kijken, denk aan: ontwerpen, tekenen, plannen, bestuderen van de werkelijkheid (omgeving, natuur etc.), basis houtbewerking (opbouw spoorbaan), bouwpakketten maken of geheel zelf modellen maken, het creëren van een diorama, elektronica, schilderen van de bouwwerken tot eventueel de achtergrond.

Er is weer volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoor zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken. De bezoeker kan hier terecht om uitbreiding te vinden voor de modelspoorbaan of overtollige spullen te verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn. En natuur zijn de deelnemende hobbyisten bereid om bezoekers die met een vraag op modelspoorgebied zitten, zoveel mogelijk te helpen.

Aanbod
Er zal een aanbod zijn van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen.

De modeltreinbeurs is op zaterdag 25 mei van 09:45 tot 14:15 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is   € 3,30 en voor kinderen € 1,40. Meer informatie is te vinden via http://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/lokale-beurzen/