Zuidwesten buien, noordoosten zonnig en warm

15-05-2024 JOURE – Over de zuidelijke helft trekken wolkenvelden en helemaal in het zuiden valt lokaal een beetje regen. In het noorden is het zonnig en wordt het snel warm.

Vanmiddag ontstaan in het zuiden en later ook in het midden en westen buien. Daar kunnen enkele stevige onweersbuien tussen zitten. In het noorden en oosten is het zonnig en blijft het droog. In de middag wordt het 17 tot 19 graden in het zuidwesten en het zuiden van Limburg. In het midden van het land is het 20 tot 24 graden en in het noordoosten en oosten is het met 25 graden zomers warm. Later in de middag wordt het in de zuidwestelijke helft een paar graden koeler bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. In het noordoosten staat een matige zuidoostenwind en wordt het met 26 graden nog wat warmer.

Vanavond zijn er vrij veel wolkenvelden. De buiigheid neemt af, maar echt droog wordt het niet. Ook in de nacht naar donderdag kan het van tijd tot tijd licht regenen. Het wordt niet kouder dan 12 tot 15 graden.

Morgen wolkenvelden en buien
Er zijn veel wolkenvelden en verspreid over het land komen buien voor. Lokaal kan gedurende de dag in totaal flink wat regen vallen. In het noordoosten is er ook ruimte voor wat zon en daar wordt het met 22 tot 24 graden het warmst. In het oosten van Groningen kan het plaatselijk 25 graden worden. Met het warme weer is er ook kans op onweer. In het zuiden en zuidwesten is het met 15 tot 17 graden wel wat koeler. De koelere lucht bereikt later in de middag ook het midden van het land.

Daarna wisselvallig, maar niet koud
De dagen daarna ontstaan regelmatig buien. Er zijn ook droge en zonnige perioden en deze afwisseling maakt het wisselvallig weer. De middagtemperatuur ligt tussen 18 en 23 graden. Daarmee is het zeker niet koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het halverwege mei 16 tot 19 graden.