Vroege (zang)vogelexcursie

04-05-2024 WIJCKEL – Voor deze excursie moet je vroeg opstaan. Dan kun je genieten van de sfeer en geluiden in de vroege ochtend (05.00 uur) van donker tot na zonsopgang (07.00 uur). Al in het donker hoor je de merel en de roodborst en dan volgen al snel andere vogels als winterkoning, zwartkop, zanglijster en koolmees. En zo gaat het door, steeds meer vogels laten zich horen en zien.

De excursie gaat vervolgens door het moerasbos langs het Wikelerhop. Een andere biotoop met andere vogels, zoals kleine karekiet, rietzanger, visdiefje, fuut. Er is volop aandacht voor het leren herkennen van vogelzang in bos, riet en open veld. Probeer er een paar te onthouden om straks ook zelf te kunnen herkennen. De excursie eindigt om 7:00 uur met koffie/thee.

Wanneer
zondag 05 mei van 05:00 tot 07:00

Waar
Wikel kerk, 8563AD Wijckel Bekijk op Google Maps

Kosten
Gratis

Aanmelden verplicht:
Ja via Sytse Bouwhuis sytsebouwhuis@gmail.com