De LenteMaakfabriek met speciale doe-/speurtocht

28-04-2024 JOURE – De LenteMaakfabriek, een bruisende voorjaarsactiviteit, is weer te beleven bij Museum Joure. Dat betekent dat kinderen elke dag in de meivakantie en met Pinksteren kunnen genieten van een leuke doe-/speurtocht in het museum én in de prachtige museumtuin.

Op ontdekkingsreis in én om het museum
De LenteMaakfabriek biedt dit jaar een uitgebreide doe-/speurtocht met als thema ‘lente’. Overal in én om het museum zijn er korte activiteiten te vinden. Bij de balie liggen de benodigde materialen klaar in een vrolijk lentetasje. Kinderen gaan, samen met ouders, opa en oma of andere begeleiders zelf op ontdekkingsreis. Zo zoeken ze naar de verschillen van diverse versies van het koffievrouwtje van D.E, testen ze hun zintuigen tijdens het ruik-spel, experimenteren ze met zwaartekracht, overbrengingen en wrijving bij de supergrote actie-reactiebaan én maken ze hun avontuur schommelend af in de grote museumtuin. Leuk op zowel een zonnige als regenachtige dag.

Toegang met regulier ticket
Voor deelname aan de LenteMaakfabriek is geen aparte aanmelding of ticket vereist. Je hebt toegang tot de Maakfabriek met een kaartje van het museum: €5,50 (online) of €6,00 (aan de kassa) per kind, inclusief een verfrissend glas limonade. Bij aanschaf van een kaartje voor het derde kind krijg je 50% korting. Houd er rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken. Begeleiding door de volwassene is ook noodzakelijk, er zijn (meestal) geen educatiemedewerkers aanwezig, het programma wijst zich vanzelf. Voor volwassenen/begeleiders geldt de reguliere entreeprijs.