Steeds vaker droog

26-04-2024 JOURE – Op veel plaatsen is het droog, alleen in het noordwesten en zuidoosten valt wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het droog. De meeste zon is vanmiddag weggelegd voor het noorden. Het wordt 11 tot 14 graden. Morgen verloopt wisselend met droge perioden, maar ook buien bij 14 tot 18 graden. Een enkele bui kan stevig uitpakken. Daarna gaat de temperatuur verder omhoog.

Vanochtend zuidoosten regen
In de zuidoostelijke helft is het bewolkt en valt lichte regen. Ook in noordelijke kustprovincies is vrij veel bewolking aanwezig en komen aanvankelijk nog enkele buien voor, elders schijnt geregeld de zon. De komende uren trekt de regen geleidelijk weg. De temperatuur stijgt op verschillende plaatsen later in de ochtend naar ongeveer 10 graden. Het waait nauwelijks.

Vanmiddag noorden zon, zuiden bewolkt
In de zuidelijke helft komt vrij veel bewolking voor en later vanmiddag valt af en toe een lichte bui, elders is het overwegend droog. In de noordelijke helft schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het Waddengebied tot 14 graden in delen van Limburg. In Utrecht, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam is het 11 of 12 graden. Het is rustig weer, want er staat weinig wind uit verschillende richtingen.

Vanavond een aantal buien
In het noorden is het droog met opklaringen en in het zuiden is het veelal bewolkt. In de loop van de avond neemt vanuit het zuiden de kans op een enkele bui toe. Vannacht raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt en later vannacht krijgt het zuiden en zuidwesten met een aantal buien te maken. De minima liggen tussen +2 graden in het noorden en 5 graden in het midden en oosten. In het zuiden wordt het niet kouder dan 7 graden. Er staat weinig wind, pal aan de noordwestkust en aan het IJsselmeer is de oostenwind matig.

Morgenochtend enkele buien
Op de meeste plaatsen heeft de bewolking de overhand en in het zuidwesten en westen trekken buien over. Elders is het vaak droog met af en toe ruimte voor de zon. Later in de ochtend trekken deze buien weg en wordt het een tijdje droog.

Morgenmiddag buien en soms zon
Het weerbeeld verloopt wisselend. Er zijn droge perioden met soms zon, maar vanuit het zuiden stijgt de kans op buien. In de loop van de middag komt het verspreid over het land tot buien. Lokaal kan een bui stevig zijn met kans op hagel, onweer en windvlagen. De temperatuur ligt bij een zwakke tot matige zuidenwind op 14 graden in de Kop van Noord-Holland tot 16 graden in de rest van het land. In het oosten wordt het met maximaal 17 of 18 graden het warmst.

Hiermee is het een stuk zachter dan voorgaande dagen, waardoor het vooral tijdens zonnige perioden aangenaam kan aanvoelen. Desondanks zijn deze maxima gebruikelijk voor eind april en komt een jas goed van pas.

Morgenavond enkele buien
Het is bewolkt en op meerdere plaatsen zijn buien mogelijk. De grootste kansen hierop zijn weggelegd voor de kustprovincies. Er zijn ook droge perioden. In het begin van de avond is het 12 tot 14 graden en later is de temperatuur gedaald naar een graad of 10. De wind is zwak uit het zuidoosten.

Zondag zonnige perioden en enkele buien, stevige wind
De dag gaat met veel bewolking van start en lokaal valt een lichte bui. In de middag worden wolkenvelden en stapelwolken afgewisseld door zonnige perioden. De zuidenwind speelt een grote rol, want die is vaak vrij krachtig boven land en soms krachtig vlak aan zee, 5 of 6 Bft. Bovendien is kans op windstoten tot 70 km/uur. Door de stevige zuidenwind wordt zachte lucht aangevoerd. ’s Middags is het op grote schaal 18 graden.

Maandag vrij veel zon
In het binnenland is er een mix van zon en wolken, lokaal valt een spatje regen. De meeste zonuren zijn waarschijnlijk weggelegd voor de kustprovincies. Het wordt 16 tot 18 graden bij een matige zuidenwind.

Daarna warmer, toenemende kans op onweersbuien
De wind draait naar het noordoosten tot oosten. De temperatuur loopt op naar middagwaarden rond 20 graden op dinsdag en ruim 20 graden op woensdag. Daarbij is ruimte voor zonnige perioden, maar de kans op regen- en onweersbuien neemt dan wel toe. Tijdens de nachten is het 8 tot 11 graden.

Op de meeste plaatsen heeft de bewolking de overhand en in het zuidwesten en westen trekken buien over. Elders is het vaak droog met af en toe ruimte voor de zon. Later in de ochtend trekken deze buien weg en wordt het een tijdje droog.