Wisselvallig en koud, weekend warmer

24-04-2024 JOURE – Het is wisselvallig weer met regelmatig buien en tussendoor wat zon. De temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden. Een matige, aan de kust vrij krachtige noordwestenwind maakt het nog wat kouder. Aan het eind van de week gaat de temperatuur omhoog en in het weekend wordt het 14 tot 19 graden.

Vanochtend regelmatig buien
Het is een komen en gaan van buien en daarbij is vooral in het noordoosten kans op hagel en een klap onweer. Tijdens (korte) droge perioden schijnt even de zon. In het binnenland neemt de westenwind toe van zwak naar matig. Aan de kust en op het IJsselmeer staat een (vrij) krachtige noordwestenwind.

Vanmiddag buiig en koud voor april
Het blijft buiig met kans op lokaal hagel of een klap onweer. Soms breekt de zon even door. De temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden. De wind maakt het voor het gevoel nog wat kouder. De wind is noordwestelijk en matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig in de kustprovincies. Aan de kust is de wind krachtig.

Vanavond afnemende buiigheid
Er komen nog steeds buien voor, maar het worden er wel minder en op meer plaatsen kan de zon nog even schijnen. Komende nacht zijn er droge perioden met vooral in het noorden en westen af en toe nog een bui. De wind wordt zwak tot matig en de temperatuur daalt naar 2 tot 5 graden. Tijdens heldere perioden kan het aan de grond lokaal tot vorst komen.

Morgen wolkenvelden en enkele buien
Er zijn vrij veel wolkenvelden en verspreid over het land komen enkele (lichte) buien voor. Daarbij is een kleine kans op hagel. Er zijn ook droge perioden met in de middag soms wat zon. Met een graad of 10 blijft het koud voor de tijd van het jaar. Er staat een matige zuidwestenwind.

Later in de middag gaat het in het westen wat vaker regenen en staat aan de kust tijdelijk een (vrij) krachtige wind. In de avond trekken buien over het land. In de nacht naar vrijdag is het in het zuiden bewolkt met af en toe regen. In het midden en noorden wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Aan de noordkust is kans op een bui. De temperatuur daalt naar een enkele graad in het noordoosten tot 5 graden in het zuiden en aan de kust.

Vrijdag lokale buien, regelmatig zon
Lokaal ontstaan een paar buien, maar een groot deel van de tijd is het droog. In het midden en vooral het noorden wisselen stapelwolken en zon elkaar af. In het zuiden komt meer bewolking voor en laat de zon zich weinig zien. Het is rustiger weer met een zwakke tot matige wind. De temperatuur komt met 10 tot 13 graden iets hoger uit.

Zaterdag eindelijk zacht weer
In de ochtend lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven en met zon, stapelwolken en weinig wind is het uitstekend weer. In de vroege ochtend is het nog fris, maar er staat weinig wind en in de zon wordt het snel wat warmer.

In de middag stijgt de temperatuur naar 17 of 18 graden en in het zuidoosten kan het lokaal 19 graden worden. Op de Waddeneilanden en in het noorden van Noord-Holland is het 14 tot 16 graden. Er staat een matige zuidoostenwind. In de loop van de middag stijgt vanuit het zuiden de kans op enkele buien en ook in de avond moeten we rekening houden met een bui.

Daarna nog zachter, wel kans op een bui
De dagen daarna blijft het zacht en kan de temperatuur nog een paar graden stijgen. Na het weekend maken het oosten en zuidoosten kans op warm weer met 20 graden. Er zijn zonnige perioden, wolkenvelden en zo nu en dan ontstaan enkele buien.