IFK sloeproeien Lemmer

23-04-2024 LEMMER – Voor de 27-ste keer organiseert watersportvereniging de Zevenwolden op zaterdag 27 april 2024 het Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien (IFK Sloeproeien) vanuit Lemmer. Teams uit het hele land doen mee aan deze wedstrijd. Start en finish zijn bij het clubgebouw aan de Zijlroede. De route is circa 22,4 km lang. De roeiers ervaren deze wedstrijd als één van de zwaardere trajecten van het sloeproeiseizoen. En dat is bijzonder in deze sport, die sowieso al zoveel kracht vraagt van de deelnemers.

Felle strijd
Bij dit Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien in Lemmer gaat het er uiterst serieus aan toe. Niet alleen strijden de teams voor de beker van deze wedstrijd. Hun prestaties in Lemmer tellen ook mee voor het Nederlands Kampioenschap 2020 van de Federatie Sloeproeien (FSN). Bovendien trainen de teams hier voor de Koninginnetocht, de Harlingen-Terschelling Race, veertien dagen later.

Start & finish
De wedstrijd start om 12.30 uur in de Zijlroede bij het Clubgebouw van WSV “de Zevenwolden” aan de Plattedijk 2 in Lemmer. Daar is ook vanaf circa 15.00 uur de finish. Parkeren gaat het beste achteraan op het nabije, grote parkeerterrein bij het strand.

Beste spotterplaatsen tijdens race:
– In de Brekkenpolder, ten noorden van Lemmer, bij de brug van de Doraweg over de Riensleat. Hier moeten de roeiers afremmen voor de passage van de brug, om daarna met veel kracht weer op stoom te komen. (Zo’n half uur na de start)
– Op weg naar de finish passeren de roeiers nog het fietspontje aan het eind van de Doraweg.