MOM – Moeders ontmoeten Moeders

24-04-2024 JOURE – Ben je op zoek naar een gezellige groep vrouwen waar je het kunt hebben over het moederschap en alles wat daarbij hoort? MOM De Fryske Marren ondersteunt (aanstaande) moeders en vaders om hun kindje een mooie start te geven.

Ontmoetingsbijeenkomsten
MOM (Moeders Ontmoeten Moeders) bijeenkomsten zijn speciaal voor vrouwen die zwanger of moeder zijn en in gemeente De Fryske Marren wonen. Het is dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders, want hier ontmoet je andere (aanstaande) moeders, wissel je ervaringen met elkaar uit, krijg je tips van professionals, kun je voorlichtingen/workshops volgen, sluit je nieuwe vriendschappen en nog veel meer. MOM bijeenkomsten worden iedere twee weken in het Rainbow café in Joure georganiseerd. Bekijk onze agenda voor de data en thema’s.

Kom je ook?
Lijkt het je leuk om bij de MOM-ochtenden aan te sluiten? Loop dan gezellig een keertje binnen en neem vooral je kindje(s) mee! Of misschien ken je moeders waarvoor deze ochtend interessant kan zijn? Informeer hen dan graag over deze mogelijkheid. Aanmelden is niet nodig.

Vaders
Op bepaalde momenten is het mogelijk om de (aanstaande) vaders mee te nemen, want ook zij hebben behoefte aan contactmomenten en informatie met betrekking tot het vaderschap. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Kansrijke start, het belang van een goede start
De basis van ons hele leven wordt gelegd in de eerste 1000 dagen van ons leven. Dit is de periode van vlak voor de bevruchting tot de leeftijd van twee jaar. Ouderschap is een unieke reis voor elke (aanstaande) ouder en het kan verschillende emoties en ervaringen met zich meebrengen. Ondersteuning aan de ouders gedurende deze periode, kan een blijvende impact hebben op het (verdere) leven van het kind. Lokaal is er dan ook een waardevolle samenwerking ontstaan tussen gemeente De Fryske Marren, de verloskundigen, kraamverzorgers, sociaal wijkteams, Vluchtelingenwerk, Sociaal Werk De Kear en de jeugdgezondheidszorg. Samen willen zij de kans op een goede toekomst voor ieder kind vergroten. Want iedereen verdient een mooie start!

Contact:
Wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Birte de Jong. Zij is telefonisch of via WhatsApp bereikbaar op: 0651290798. Een mailtje sturen mag ook: b.dejong@sociaalwerkdekear.nl