Willem van Hanegem, Wim Rijsbergen & Eddy van der Ley – WK 1974

20-04-2024 JOURE – Oranje had in 1974 een uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen totaalvoetbal. In de finale tegen het gastland moest de bekroning volgen, maar het liep anders. 

Toch gaat het WK van 1974 als magisch de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand. Nu, 48 jaar later, komt het toernooi in de setting van het theater tot leven, na een eerste reeks shows in 2021.

Totaalvoetbal
Rijsbergen en Van Hanegem nemen de bezoekers op zaterdag 22 om 19.00 uur, uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op prangende vragen. Over de totstandkoming van het totaalvoetbal, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale.

Kaarten zijn in de voorverkoop 25,- en verkrijgbaar bij Primera Joure, Slagerij Obe & Marijke Veldman Joure en bij Sigarenmagazijn Sipma Sneek.