23 bekeuringen voor telefoon in de hand

17-04-2024 JOURE – Afgelopen week heeft de politie aangekondigd dat er verkeerscontroles gepland stonden in de gemeente de Fryske Marren. Een controle was specifiek op fietsers welke hun telefoon vasthielden op de fiets.

Afgelopen dinsdag is er een grote controle uitgevoerd op verschillende locaties. Daarbij zijn er in totaal 325 fietsers gecontroleerd. Er zijn tijdens deze controle 23 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van mobile elektronische apparaten tijdens het fietsen. Deze bekeuring bedraagt 160 euro!

Tevens zijn er een aantal bestuurders van scooters op de rollerbank getest voor de constructiesnelheid. Hiervoor zijn twee bestuurders bekeurd en is er tevens een WOK melding (wachten op keuring) opgemaakt. Appen, navigatie instellen, of een ander liedje opstellen? Stap dan even af !