Expositie van Joukje Zijnstra

13-04-2024 JOURE – In de Bibliotheek in Joure is tot 1 juni een expositie van Joukje Zijnstra. Ze schildert vooral portretten, maar ook vogels en bloemen zijn favoriete thema’s. Haar olieverfschilderijen zijn daarom een kleurrijke mix, realistisch en soms abstract.

Tekenen en schilderen waren vanaf de lagere school al haar grote passie. Ze begon echter pas met schilderen nadat ze gestopt was met werken. Van verschillende Friese kunstenaars heeft ze de afgelopen jaren les gehad, zoals Matthijs Huitema van wie ze veel heeft geleerd. Ook heeft ze een aantal modules in portretschilderen gedaan aan de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden. Joukje is al een aantal jaren lid van de Schildersvereniging De Munnik in haar woonplaats Heerenveen waar ze momenteel les krijgt van Gabriëlle Westra, opgeleid aan de Klassieke Academie in Groningen.

Op verschillende plaatsen heeft Joukje al geëxposeerd. Maar ze beleeft vooral plezier aan het tonen van haar werk op kunstmarkten. “Het is heel leuk dat er werk wordt gekocht, maar het leukste is het contact met de mensen. Dat is zo’n enorme stimulans om door te gaan.  Daarom schilder ik ook in opdracht.”

De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur  www.keunstenkeur.nl
De expositie is te bezoeken op
– maandag tot en met 1 juni van 14.00 tot 17.30 uur
– dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tot en met 1 juni van 10.30 tot 17.30 uur
– zaterdag tot en met 1 juni van 10.00 tot 14.00 uur