Overwegend droog en vrij zonnig

10-04-2024 JOURE – Vandaag krijgen we te maken met een rustiger en stabieler weertype. De dag verloopt overal droog met veel ruimte voor de zon. Bij een meest matige wind uit het zuidwesten stijgt de temperatuur uiteindelijk naar 12 graden vlak aan zee tot lokaal 16 graden in het zuidoosten. Het is dan prima weer om erop uit te trekken.

Morgen bewolkt met wat regen
De dagen verlopen zeer wisselend, want op donderdag moeten we weer rekening houden met een grotendeels bewolkte dag met af en toe kans op een spatje regen. In de ochtend trekt een gebied met lichte regen over het land heen en in de middag kunnen enkele buitjes vallen. De zuidwestenwind is matig tot aan de kust vrij krachtig, 3-5 Bft. Met maxima van 14 tot 17 graden wordt het wel weer iets warmer dan voorgaande dagen.

Vrijdag oplopende temperaturen
Op de laatste dag van deze werkweek krijgen we weer te maken met een opstoot van beduidend zachtere lucht uit het zuiden. De temperatuur loopt flink op en in het zuidoosten kan het lokaal weer 20 graden worden. Elders in het land verwachten we maxima van 15 tot 19 graden met de laagste waarden op de Waddeneilanden. In de ochtend is lokaal een enkele bui mogelijk, maar een groot gedeelte van de dag verloopt droog en vooral in de middag is er veel ruimte voor de zon. Het is dan ook heerlijk weer om jouw weekend af te trappen op een terras.

Daarna opnieuw een lenteachtig weekend?
Afgelopen weekend zijn we getrakteerd op heerlijk lenteweer en beleefden we zelfs de warmste 6 april sinds het begin van de metingen. Ook dit weekend kan het zomaar eens op en top lenteweer gaan worden. Zaterdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met maxima die uitkomen tussen 17 en 22 graden. Met veel ruimte voor de zon is het dan dus perfect weer om op de fiets te stappen of de stad in te gaan. Ook zondag blijft het hoogstwaarschijnlijk droog met geregeld zonneschijn. Wel is het dan met 14 tot 18 graden minder warm, maar nog steeds een stuk zachter dan de 12 tot 15 graden die gebruikelijk is voor de tijd van het jaar.